שבלולי בורקס בשר ניתן להסב אותו בקלות למעדן טבעוני.

מנה זו היא מבית היוצר של חמותי היווניה.

המרכיבים:

בצק עלים, או פילאס
1/2 ק"ג בשר בקר - טחון - לצימחונים להחליף הבשר לטחון והצומח, או סייטן
1 בצל - קצוץ לקוביות קטנות מאד
1 תפוח אדמה גדול - מעוך לפירה
1 חציל - שרוף ומעוך
3 כפות שמן
מלח לפי הטעם
פלפל שחור שלפי הטעם
1 חלמון ביצה
שומשום - לקישוט, לא חובה

אופן ההכנה:

1. לטגן הבצל בשמן, להוסיף "הבשר", מלח ופלפל ולהמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבעו.
2. להסיר מהאש, להוסיף החציל המעוך והפירה, לערבב היטב, לטעום ולתקן טעמים.
3. להניח "לבשר" להתקרר לגמרי, אפשר במקרר.
4. לפתוח את עלה הבצק, לחתוך רצועות של כ- 10 ס"מ. כל רצועה תהפוך לשבלול אחד.
אורך כל רצועה תלוי בגודל השבלול אותו אתם מבקשים לקבל.
5. למרוח המלית לאורך קצה הרצועה בצד הארוך, לגלגל לגליל ארוך ואת הגליל לגלגל לשבלול.
6. להכניס השבלולים לתבנית אפיה, עם רווחים ביניהם, לערבב הביצה עם טיפה מים,
למרוח על המאפים, ולפזר מעל שומשום.
7. לאפות בתנור 180 מעלות כ- 30 דקות ועד שהמאפה מזהיב.

No Comments Yet.

Leave a comment