בורקס גבינה לפסח

בורקס, ביצה ומלפפונים ירקים חתוכים לאורך ומומלחים - זו ארוחת הבוקר בבתים מהמוצא הבלקני.
פסח הוא לא חריג ועל בורקס לא מוותרים
וכך הומצא המתכון, מתוך "מצוקה".

מרכיבים:
8 יחידות מצה - מושרות במים לדקות ספורות ומחולקות לשלישים, עם קוי המצה
1 גבינה בולגרית - קוביה של המאירי, פנחס,או כל גבינה שאוהבים
1-2 תפוח אדמה - מבושלים על קליפתם במי מלח
1-3 ביצים - טריות
שמן קנולה - לטיגון

אופן ההכנה:
להוציא המצות מהמים, לחלקן לשלישים ולכסותן במגבת נקיה, הן צריכות להיות גמישות כך שניתן יהיה לגללן.

המילוי המקורי:
לרסק הגבינה עם מזלג, להוסיף תפוא"ד אחד מקולף וביצה אחת לרסק הכל עם ממזלג או בכלי לפירה ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
התערובת צריכה להיות סמיכה מאד ולא נוזלית, והיא אמורה להיות מלוחה במידה שאוהבים.
אם מלוח מידי לטעמכם, להוסיף עוד תפוא"ד, אם יבש מידי להוסיף
חלק מהביצה ולבדוק הסמיכות.

הכנת הבורקס:
על כל שליש מצה, בצידה הצר הקרוב אליכם, מניחים כף גדושה מהתערובת ומגלגלים לגליל קטן.
טובלים בביצה ומטגנים מספר דקות מכל צד עד שמזהיב.

המאמץ שווה.

הערה: את אותו הדבר ניתן למלא בבשר, בתרד עם גבינה מלוחה וכו'
לטבעונים להכין עם פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן

Comments are closed.