בורקס תרד

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה

המרכיבים:

בצק עלים, או פילאס
800 גרם תרד טרי - שטוף ומיובש היטב
1 קוביה גבינה בולגרית - אני מעדיפה של המאירי מצפת, או פנחס
1 תפוח אדמה - מבושל ומעוך לפירה
1 ביצה - טרופה עם כפית מים
שומשום - לקישוט, לא חובה
1 כף שמן
מלח - לפי הטעם - להזהר עם כמות המלח, הגבינה מלוחה
פלפל שחור - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לטגן התרד בשמן עד שמקטין נפחו ומבושל היטב - לקרר.
2. לפורר הגבינה עם מזלג ולהוסף לתרד, לתבל במלח ופלפל ולהוסיף הפירה וחצי מהביצה,
לערבב היטב, לטעום ולתקן טעמים.
3. לפתוח הבצק, ליצור ממנו 2 עיגולים, האחד בקוטר התבנית והשני קצת גדול ממנו.
4. להכניס העיגול הקטן לתבנית, לפזר מעל התרד, וכסות בעיגול השני, ולדחוף יתרת הבצק בדפנות.
5. למרוח ביתרת הביצה ולפזר מעל השומשום.
6. לאפות בתנור 180 מעלות כ- 35 דקות ועד שהמאפה מזהיב.

Comments are closed.