גלילות מצה עם כבד קצוץ שיכור לפסח

אז עלה בדעתי, וגם ניסיתי, להכין גלילות ממצה, הממולאות בכבד הקצוץ המסורתי.
הדרך הלא קונבנציונלית להגשת המעדן הפולני הזה.
נסו - גם יפה גם טעים וגם שונה וגם מתאים לפסח.
 
מרכיבים:
0.5 קילו כבד עוף - מנוקה מגידים ושומן.
3/4 קילו בצל - בצל פרוס גס.
0.25 כוס ליקר - גרנד מרינייה - ליקר תפוזים, או אחר
8 ביצים קשות
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
4 מצות - מורטבות במים ומכוסות במגבת כדי לשמור על הלחות. כל מצה לחתוך לשלשה חלקים, על הפסים.
1 ביצה - טרופה עם מעט מים.
0.5 כוס שמן קנולה - לטיגון הבצל והכבד ולטיגון הרול עצמו.
1 כף חזרת - אדומה -המלצה ולא חובה - עושה את העסק לעוד יותר יפה וכמובן טעים. (לא חובה)
   

אופן ההכנה:
הכבד הקצוץ השיכור מגיע מבית היוצר של אחי.

1. לטגן הבצל עם שמן, עד להזהבה,להוסיף הכבדים, מלח ופלפל.
2. להמשיך לטגן כדקה, להוסיף האלכוהול ולבשל עד שהכבד ורוד
בפנים.
אל חשש - הכבד מתאים גם לילדים משום שהאלכוהול מתאדה ונשאר
רק טעמו.
3. להכניס למעבד מזון הבצל, הכבד והביצים הקשות ולרסק בהפעלת
פולסים בלבד, בכדי לשמור על קיצוץ גס ולא במרקם משחתי.
לטעום ולתקן התיבול.
4. לחלק כל מצה ל- 3 רצועות, לפי הסימונים שעל המצה (נקודות).
5. להניח כבד על קצה הצר של הרצועה ומעל מעט חזרת ולגלגל לרול.
מכל מצה מקבלים 3 רולים.
6. לטבול כל רול בביצה ולטגן עד להזהבה.

שווה את הקלוריות, שווה את העבודה הנוספת.
מקבלים כבד קצוץ אחר, אלגנטי ועדיין כבד קצוץ מסורתי.
בתיאבון.

 

No Comments Yet.

Leave a comment