ה”קומפוט” האולטימטיבי האשכנזי של חמותי היווניה

מתברר שהקומפוט האשכנזי מפירות יבשים, הנפוץ בקרב יהודי מזרח אירופה, עשה "עליה" והגיע עד יוון. 
מרכיבים:
100 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם תפוחי עץ מיובשים
1 מיץ מלימון שלם - לפי הטעם
1/2 כוס סוכר
2 כפות פודינג אדום - אינסטנט פודינג גם עובד

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הפרות היבשים במים.
מכניסים לסיר, מכסים במים, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה
 על להבה נמוכה.
טועמים ומתקנים תיבול.
אם חסר רוטב לקומפוט מוסיפים עוד מים.
בחצי כוס מים מערבבים היטב את הפודינג האדום, עד שלא יהיו גושים. מזלפים באיטיות, מערבבים מבשלים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש.

אפשר מכל פרי יבש שעולה בדעתכם.

No Comments Yet.

Leave a comment