חרוסת לפסח

מידי פסח אני מכינה כמות גדולה מאד של חרוסת, המחולקת באופן קבוע למספר חברים שאינם מוותרים.
ככתוב במסורת - היא נראית כמו טיט.
אבל בטעמה - אי אפשר להפסיק לנשנש.
המאמץ שבהכנה משתלם מאד.
מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה.
למי שלא חשובה ההגשה המסורתית - מומלץ ליצור כדורים קטנים, לצפותם בקוקוס ולהגישם ל"שולחן הסדר" בחגיגיות רבה.
מרכיבים:
150 גרם אגוז מלך - לא קלוי - טרי
150 גרם שקד - לא קלוי - טרי
150 גרם בוטנים - לא קלוי - טרי
150 גרם תמר - להוציא החרצנים
100 גרם צימוקים - כהים בלי גרעינים
1 תפוז מיץ תפוזים - בהתאם לצורך
1-2 כפות סוכר חום - לפי הצורך, או בכלל לא - עינין של טעם
 100 גרם      קוקוס

אופן ההכנה:
1. כל הפירות צריכים להיות באיכות הגבוהה ביותר שניתן להשיג, ממומלץ בשוק לוינסקי - בבקשה, לא בסופר.

2. שוטפים  האגוזים, שקדים ובוטנים, כל אחד בנפרד וקולים בנפרד - במחבת, בתנור או במקרו

3. מקלפים השקדים והבוטנים מהציפה החומה.

4. מכניסים הכל למעבד מזון, כולל התמרים והצימוקים, בלי הקוקוס, ומעבדים לעיסה - עפ"י הצורך מוסיפים מיץ תפוזים.

5. טועמים ואם יש צורך, לפי הטעם האישי, מוסיפים סוכר - אני מוצאת שהתערובת מספיק מתוקה ואין צורך בסוכר.

להגיש כך, כפי המסורת. אני נוהגת לעשות כדורים קטנים, לגלגל אותם בקוקוס ולהגיש.

 

No Comments Yet.

Leave a comment