טארט טאטן

המרכיבים:

8 תפוחי עץ ירוקים - קלופים ומחולקים לשש
בצק עלים מחמאה
1/4 כוס אבקת סוכר לרידוד הבצק - במקום קמח
50 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1/2 לימון - סחוט
1 כפית תמצית וניל מרוכזת
מחבת בקוטר 26 ס"מ שנכנסת גם לתנור

אופן ההכנה:

1. לשפוך מעל תפוחי העץ את מיץ הלימון, כדי שלא ישחירו.
2. לרדד הבצק ,על אבקת הסוכר, עגול בעובי כ- 3 מ"מ ובקוטר של כ- 28 ס"מ.
3. למחבת להכניס הסוכר ולבשל לקרמל בצבע ענברי מבלי לערבב
אלא רק לנער המחבת, הקרמל חם מאד - להזהר.
4. להוסיף החמאה והוניל לנער עד שהחמאה נמסה ולהסיר מהאש, לקרר מעט.
5. לסדר את תפוחי העץ מעל הקרמל בלי רווחים, צמודים האחד לשני.
6. לבשל מעט כדי שתפוחי העץ יקבלו את טעם הקרמל.
7. להניח מעל את עיגול הבצק ולדחוף השוליים פנימה.
8. לאפות בתנור חם 180 מעלות כ- 35 דקות, או עד שהבצק זהוב.
9. להפוך המאפה מעל צלחת הגשה גדולה.

להגיש עם כדור גלידה וניל.

No Comments Yet.

Leave a comment