מרכיבים:

1 בצל גדול – קצוץ
1 גזר גדול – קצוץ לקוביות
2 ענפי סלרי אמריקאי – קצוצים
2 שיני שום – כתושות
350 גרם סייטן- טחון בטעם בולונז
ענף קטן של אורגנו – האורגנו מאד דומיננטי

ענף קטן של רוזמרין
1/4 כוס שמן
פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם
מלח ים – לפי הטעם
1 קופסא עגבניות מרוסקות, פאסטה, או פולפה
3/4 קופסא מים

הבשמל: - הרביכה
5 כפות שמן צמחי
2 כפות גדושות קמח
1/2 ליטר חלב
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם
מלח ים – לפי הטעם

6 דפי לזניה – מספר הדפים תלוי בגודל התבנית

תבנית אפיה בינונית

אופן ההכנה:

1. לטגן בשמן את האורגנו והרוזמרין כ- 5 דקות ולהוציא ולזרוק.

2.להכניס הבצל לשמן ולטגן עד שנעשה שקוף.
2. להוסיף השום, גזר, סלרי, ולבשל כעשר דקות.
3. להוסיף הסייטן ולערבב.
4. להוסיף העגבניות המרוסקות, מים, פלפל שחור ומלח, ולבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי.
הבשמל:- הרביכה
5. לסיר קטן להכניס השמן, הקמח, אגוז מוסקט, פלפל ומלח, ולערבב עד שאין יותר גושי קמח.
6. להוסיף החלב בהדרגה, ולהמשיך לבשל עד שמתקבלת דייסה. להסיר מהאש.
הרכבת המנה:
7. לשמן קלות תבנית אפיה ולהניח שכבה אחת של דפי לזניה.
8. לפזר מעל מחצית מתערובת הבשר, ומעל הבשר מחצית מהבשמל.
9. לחזור על פעולות אלו פעם נוספת. (מתקבלת לזניה עם שתי שכבות).
10. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות הלזניה כחצי שעה, עד שנעשית זהובה למעלה.

No Comments Yet.

Leave a comment