לימונצ’לו

משקה מעדן שהלימון שולט בו ומרגיש כמו קרטיב לימון, מתאים גם לאלה שאינם שותים אלכוהול.
המשקה מקורו באיטליה מאזור סורנטו אמלפי, עשוי, כמובן מלימונים, כשגודל כל לימון כגודל מילון.
שותים אותו בתום הארוחה לעיכול המזון.
הוא נשמר בפריזר כמו וודקה.
מרכיבים:
16 יחידות לימון - מעץ ביתי שאינו מרוסס - שווה לקחת מחברים
1/2 ליטר אלכוהול 94% - לקנות בבית מרקחת או בסופר
1/2 ליטר                             מים
1 קילו סוכר
1 ליטר מים

אופן ההכנה:
קולפים הלימונים בקולפן ירקות, רק הקליפה הצהובה, הקליפה הלבנה היא מרה.
מכניסים לצנצנת ומוסיפים האלכוהול, מכסים ומשהים חודש במקום חשוך וקריר.
אחרי חודש מבשלים הסוכר עם המים לסירופ וממתינים שיתקרר.

מסננים את האלכוהול מקליפות הלימון, מתקבל נוזל צהוב, מוסיפים את מי הסוכר, מערבבים היטב, מוזגים לבקבוקים עם פקק ומאחסנים בפריזר.

מעדן גן עדן שמרגיש כמו קרטיב לימון.
את האלכוהול מרגישים אח"כ וזה כל הרעיון, כי בינתיים כולם שמחים ועליזים.

לחיים !!!

No Comments Yet.

Leave a comment