מרק גולש הונגרי

מרק מנחם לימי החורף הקרים - "בישול ארוך", שממלא את הבית בריחות של "בית".
מרכיבים:

3/4 קילו בשר לגולש - ברוסט, כתף, צוואר - נתחים לבישול ארוך - חתוך לקוביות 3X3
4 תפוחי אדמה - חתוכים לקוביות גסות
2 עגבניות - קצוצות לקוביות קטנות
2 פלפלים ירוקים - קצוצים לקוביות
2 בצלים - קצוצים לקוביות
2 שיני שום כתושות
2 פלפלונים חריפים - פרוסים - לא חובה, רק לאוהבי החריף
3 כפות פפריקה מתוקה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
5 כפות שמן קנולה
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
1. מטגנים הבשר בשמן לסגירה ומוציאים מהסיר.
2. באותו סיר מטגנים הבצל בשמן, מוסיפים השום, מלח, פלפל שחור, פפריקה
מטגנים מספר דקות, מוסיפים המים, ומחזירים הבשר.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים כשלש שעות על להבה בינונית עד שהבשר רך.
בודקים מעת לעת שיש מספיק נוזלים בסיר לבישול הבשר, אם חסר, מוסיפים עוד מים.
4. כשהבשר רך, מוסיפים העגבניות, הפלפלים, פלפלים חריפים ותפוחי אדמה וממשיכים
לבשל עד שתפוחי האדמה רכים.

5. אם המרק סמיך מידי מוסיפים עוד מים.

No Comments Yet.

Leave a comment