מרק ירקות ליום סגריר

חורף - בחוץ 7 מעלות וקור עז, שמפלח את העצמות, רוחות עזות, גשם ואפילו תחילתו של שלג בירושלים.
אז מה נותר לעשות? נכנסים למטבח, לוקחים את כל הירקות שיש במקרר ומכינים מרק, שמחמם את הלב ומנחם את הנשמה ומפיח בבית ריחות של בית חם ונעים.
המרק הזה מקבל באהבה כל ירק שתכניסו בו.

המרכיבים:

את כל הירקות חותכים לקוביות בנות ס"מ

1 בצל גדול - קצוץ לקוביות
1 סלרי ראש
2 שורש פטרוזיליה
1 לפת
1 קולרבי
2 גזרים
2 קישואים
1 עגבניה
2 תפוחי אדמה

1 כרובית קטנה מאד - מחולקת לפרחים
3 כפות פטרוזיליה - קצוצה
5 עלי סלרי - קצוצים
1/3 ראש כרוב לבן - פרוס דק
100 גרם רסק עגבניות
1.5 כוסות שעועית לבנה - סנפרוסט
3/4 כוס פסטה - קונכיות קטנות
2 כפות אבקת מרק עוף, או אחר
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
מים רותחים - כמות המים היא בהתאם לסמיכות המרק שאוהבים

אופן ההכנה:

1. לטגן הבצל בשמן עד שמתחיל להזהיב.
2. להוסיף את כל שאר הירקות החתוכים לקוביות, ולהמשיך לטגן כחמש דקות תוך ערבוב.
3. להוסיף את שאר הירקות: כרובית, כרוב, שעועית לבנה, להוסיף מים רותחים עד לכיסוי הירקות.
4. להביא לרתיחה ולהוסיף רסק עגבניות, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור, לערבב ולבשל על להבה בינונית.
5. כשכל הירקות רכים, להוסיף הפסטה ולבשל עוד מספר דקות, עד שרכה גם היא.
6. להוסיף לסיר את הפטרוזיליה ועלי הסלרי, לערבב ולבשל עוד שתי דקות.
7. לתאום ולתקן התיבול, להגיש מיד, להתמוגג ולהתחמם.

ליום המחר, המרק מסמיך, כי הפסטה סופחת אליה את הנוזלים. ניתן להוסיף עוד מים ולהרתיח המרק.

No Comments Yet.

Leave a comment