מרק פטריות מוקרם – סלובני

בטיולי האחרון והמדהים, עם השף שלום שטרית, לסלובניה וקרואטייה, בשלנו ארוחה מדהימה, שהמרק היה חלק ממנה.
שף שלום שטרית - www.lpd.co.

המרכיבים:
=======

400 גרם פטריות מגוונות - פרוסות
30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
1 כוס יין לבן
4 בצלי שאלוט - קצוצים דק
1 תפוח אדמה - פרוס דק
2 שיני שום - קצוצות דק
2 ענפי תימין
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 שמנת לבישול
50 גרם חמאה
עירית קצוצה - לקישוט המנה
1 כף קורנפלור מהול ברבע כוס מים - לפי הצורך
מים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם

אופן ההכנה
========

1. משרים הפורצ'יני במים חמים, כחצי שעה.
מסננים, שומרים את מי הפורצ'יני עם הניחוח, וקוצצים דק.
2. ממיסים החמאה בסיר, מוסיפים השאלוט, עלי תימין ושום ומטגנים על להבה בינונית עד לריכוך.
3. מוסיפים היין ומאדים מעט, מוסיפים את כל הפטריות, תפוא"ד ובוחשים.
4.מוסיפים את מי הפורצ'יני, להיזהר - לא להוסיף הכל, בתחתית עשוי להיות גם חול.
5. להוסיף המים עד לכיסוי ואבקת מרק פטריות, לבחוש ולבשל עד לרתיחה, להנמיך הלהבה
ולבשל עוד כחצי שעה. לבחוש מעת לעת.
6. מוציאים מהמרק כשליש מהפטריות ולהניח בצד, לטחון יתרת המרק בבלנדר מוט, עד
שהמרק נעשה קרמי.
7. מחזירים הפטריות למרק, מוסיפים השמנת, מלח ופלפל שחור.
8. להגיש עם קישוטי שמנת ועירית קצוצה.

הערה
====
אם המרק דליל מידי, להוסיף הקורנפלור במידה הרצויה, לערבב היטב ולבשל עד שמסמיך.
אם המרק סמיך מידי, להוסיף מים במידה הרצויה, להביא לרתיחה, להנמיך הלהבה ולבשל
עוד כ- 10 דקות.

No Comments Yet.

Leave a comment