מרק פטריות – קרופניק (אפשר גם טבעוני)

המרק הפולני של אמא ז"ל, מרק ילדותי.

מרכיבים:

200 גרם פטריות שונות ומגוונות – פרוסות דק
חופן פטריות פורצ'יני – מושרות כרבע שעה במים רותחים – מסוננות וקצוצות
1 בצל גדול – קצוץ דק
1 כוס גריסי פנינה – שטופות
2 שיני שום - כתושות
2 תפוחי אדמה – קצוצים לקוביות קטנות
2 גזרים – מגורר דק
1 ראש סלרי – קצוץ לקוביות קטנות
50 גרם חמאה - לטבעונים שמן קנולה
1 כוס חלב - לטבעונים להוסיף חלב סויה
מים
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. להמיס החמאה/שמן ולטגן בה את הבצל עד שנעשה שקוף, והוסיף השום, להוסיף לטגן עד כ- 30 שניות, להיזהר שהשום לא יישרף.
2. להוסיף כל הירקות והגריסים, לטגן כשתי דקות תוך ערבוב.
3. להוסיף החלב והמים, כמות המים היא לפי רמת סמיכות המרק שאוהבים. מתחילים עם כמות הנוזלים עד לכדי כיסוי הירקות, וכשהמרק מוכן, להוסיף את כמות המים הרתוחים הנדרשת ליצירת הסמיכות המבוקשת.
4. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים טעמים.

מגישים חם.

No Comments Yet.

Leave a comment