סלט חסה עם עשבי תיבול, צנוניות, חמוציות ועוד

סלט זה אכלתי במסעדת פסטל בתל אביב, ושחזרתי אותו.

המרכיבים:
=======

חסה ערבית – לנקות העלים החיצוניים ולהשתמש רק בלב החסה
6 צנוניות – פרוסות דק מאד
צרור קטן של פטרוזיליה – חתוכה גס
5 עלי נענע
1/2 כוס אגוזים מסוכרים – קצוצים גס
1/2 כוס חמוציות, או צימוקים
1/2 כוס פרמז'אנו רג'יאנו – מגורר

לרוטב ויניגרט:
==========
8 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל
2 כפות יוגורט סמיך
1 כפית דבש או סילאן
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם

להכניס כל מרכיבי הרוטב לצנצנת, לסגור המכסה ולערבב היטב, או במוט בלנדר.

אופן ההכנה:
========

1. להניח את עלי החסה במגש הגשה לסלט.
2. לפזר את כל מרכיבי הסלט על החסה בלי הפרמזן.
3. לפזר הרוטב על הסלט, לא להציף אותו, ומעל לפזר הפרמזן.

No Comments Yet.

Leave a comment