סלט סלק משודרג

מרכיבים:
4 סלקים
2 בצלים ירוקים פרוסים גס
2 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר - קלוף וחתוך לקוביות קטנות
לרוטב
1 כף רוטב סויה
3 כפות חומץ
1 כף סוכר
2 כפות מים לאיזון הטעמים ורק לפי הצורך

 

אופן ההכנה:
אני נוהגת לאפות את הסלק ולא לבשלו במים, כך אני שומרת על מירב הויטמינים שבירק.
לצפות תבנית אפיה קטנה בנייר אפיה.
לעטוף היטב כל סלק (מנוקה) בנייר אלומיניום.
לאפות את הסלקים שעה, או עד שהם רכים.
לקלוף את הסלקים ולחתוך לגפרורים.
להכניס לכלי - לערבב הסלק, תפוחי עץ, סויה, והרוטב.
הטעם צריך להיות חמוץ מתוק.
אם החומץ דומיננטי מידי יש להוסיף קצת סוכר, מספר כפות של מים.
יש "לשחק" עם מרכיבי הרוטב עד שמגיעים לטעם הרצוי.

No Comments Yet.

Leave a comment