סלט פלפלים

אבי ז"ל נפטר לפי כ-30 שנה. כבר אז היה בשלן חובב ובישל לנו מעדנים.
סלט הפלפלים תמיד יזכיר לי את הסנדוויצים שהיה מכין לנו מידי שבת לים, כשעוד היו משאיות בשבת בבוקר שהסיעו אנשים לים.
מרכיבים:
7 פלפלים ירוקים - פלפל בהיר קצוץ לקוביות
3 בצל - קצוץ
5 שיני שום - קצוצות
2-3 פלפל חריף - קצוץ-הכמות תלויה בטעם. 
0.5 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון - מלימון אחד ומסונן

אופן ההכנה:
במחבת גדולה עם שמן מטגנים הבצל עד להזהבה, מוסיפים השום וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות, תוך ערבוב.
מוסיפים 2 סוגי הפלפלים הקצוצים, מלח ופלפל, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
מעת לעת מערבבים ובודקים את כמות הנוזלים.
אחרי 30 דקות, כשהפלפלים רכים מאד מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל, בלי המכסה, עוד מספר דקות לאידוי הנוזלים.
הרוטב שנשאר הוא יתרת השמן - להשאיר ולא לנקז.

להכין סנדוויצים מחלה טריה ולא מתוקה, בתוספת חמאה, סלט פלפלים וחביתה ולאכול בים.

No Comments Yet.

Leave a comment