סלט מהיר וטעים ביותר מהמטבח הבלקני.
כדאי לשמור תמיד במקרר שעועית לבנה מבושלת, תוך דקות יש סלט נהדר.
כדאי לשמור תמיד במקרר שעועית לבנה מבושלת, תוך דקות יש סלט נהדר.
| מרכיבים: | |||
| 1.5 כוסות - שעועית לבנה יבשה מבושלת | |||
| 3 - ביצים קשות מרוסקות | |||
| 1 בצל סגול פרוס | |||
| 2 בצלים ירוקים - קצוצים | |||
| חומץ בן יין לבן - לפי הטעם | |||
| 0.5 כוס - שמן זית | |||
| מלח ים - לפי הטעם | |||
| פלפל שחור - לפי הטעם | |||
| מים - לפי הצורך | |||
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים, להוציא המים.
טועמים ומתקנים הטעמים.
אם הסלט יבש מוסיפים מעט מים ועוד מעט חומץ.
הסלט צריך להיות חמצמץ עדין ולא יבש ומוגש פושר.
הערה: אם השעועית קרה מהמקרר, להניח אותה מספר דקות במים רותחים, טעמי הסלט מתמזגים טוב יותר כשהפרודוקטים חמים.

