עוגה בחושה עם חלבה וחטאים נוספים

עוגה מפתיעה ומדהימה בטעמה.
אני אופה אותה בתבנית סיליקון, עם חור באמצע (כמו סיר פלא) - לחור זה יש שימוש, אליו אני מכניסה זר פרחים קטן לקישוט העוגה.
יפה, אלגנטית, אסתטית והכי חשוב יאמי יאמי...
מרכיבים:
350 גרם קמח תופח - חבילה
200 גרם חמאה - בעודה קרה לחתוך לקוביות ולהשאיר בחוץ שתהיה רכה מאד
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 לבן - גביע
2 כפות תמצית וניל - מרוכז המכיל אלכוהול
125 גרם חלבה - חלבה שערות - למילוי העוגה
3/4 כוס שוקולד צ'יפס - שוקולד חלב - למילוי העוגה
100 גרם שוקולד לבן - לציפוי העוגה
3 כפות חלב - לציפוי העוגה
אבקת סוכר           לציפוי העוגה

אופן ההכנה:
לקערת מיקסר מכניסים:
חמאה, סוכר וביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים הוניל והקמח והאשל לסירוגין ומערבבים מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה וסמיכה מאד.

מכאן מתחילה ההנאה:
משמנים היטב בחמאה את תבנית הסיליקון, כולל כל החריצים שבה.
מכניסים חצי מהתערובת, עליה מפזרים החלבה והשוקולד צי'פס.
ממשיכים ומכסים ביתרת התערובת.

מחממים תנור ל- 160 מעלות ואופים כ- 40 דקות, עד אשר קיסם שננעץ בה יוצא יבש (לקחת בחשבון את החלבה שנמסה).

להוציא העוגה מהתנור והניח על רשת לקירור.

להפוך את העוגה על צלחת הגשה יפה.

להמיס השוקולד הלבן עם החלב על אש נמוכה מאד ותוך ערבוב מתמיד
עד לקבלת קרם אחיד.
להזליף על העוגה.

לפזר אבקת סוכר.

להגישה כשזר פרחים קטן נעוץ במרכזה.

No Comments Yet.

Leave a comment