עוגת גבינה לפסח עם רוטב אוכמניות

עוגה מהירה לפסח שתמיד מצליחה.
ניתן להמירה לעוגת יום יום ע"י החלפת הקמח תפו"א בקורנפלור או קמח.
 
מרכיבים:
750 גרם גבינה לבנה - 5%
100 גרם חמאה - מומסת
1 שמנת חמוצה
5 ביצים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כוס סוכר
לציפוי 
1 שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל - מרוכזת
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופציה - רוטב אוכמניות לקישוט

תבנית עם מים, ליצירת לחות בתנור. להכניס לתחתית התנור עם תחילת חימומו.

  

אופן ההכנה:
1. אופים העוגה בתבנית 26 או בתבנית פיירקס מלבנית בנפח זהה.
2. לערבב הגבינה + שמנת חמוצה + חצי כוס סוכר + חלמונים + חמאה
+ קמח תפוא"ד + תמצית וניל.
3. להקציף החלבונים + חצי כוס סוכר.
4. לאחד שתי התערובות יחד בתנועות קיפול, כדי לשמור על נפח קצף
הביצים.
5. לחמם כשעה תנור ל- 170 מעלות ולאפות כרבע שעה ועד להזהבתה.
לכבות התנור ולהשאיר העוגה בתנור כשעתיים - מבלי לפתוח אותו.
6. לאחר שהעוגה קרה לחלוטין, להקציף השמנת המתוקה עם אינסטנט
פודינג וניל ולפזר מעל העוגה.

7. לקשט באוכמניות שבושלו מספר דקות עם סוכר
8. להכניס למקרר למספר שעות לפני ההגשה.

No Comments Yet.

Leave a comment