עוגת חמאה עם פירורים – ה”פיטר קיכן”

עוגת החמאה הייתה העוגה המסורתית אצלנו בבית ביום כיפור.
מידי שנה, אבא ז"ל היה הולך לקונדיטוריה לודג'יאנקה ורק שם קנה אותה.
לימים נמכרה הקונדיטוריה ליהודי תימני, ששימר את אופי הקונדיטוריה,
ועוגת החמאה עדיין כונתה בשם "פיטר קיכן", שזה שמה באידיש.
תחילת הצום ושבירתו היו עם עוגה זו.

הערה:
החמאה, החלב והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
העוגה נאפית בתבניות אינגליש קייק, משומנות בחמאה ומקומחות.

המרכיבים:
3 כוסות קמח תופח
‭1/4‬ כפית מלח
250 גרם חמאה
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל טהור
1/2 כוס צימוקים - לא חובה

להכנת השטרוייזל:
3/4 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה קרה - חתוכה לקוביות

מערבבים בידיים את כל מרכיבי השטרוייזל עד לקבלת פירורים.

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
2. במיקסר עם וו גיטרה, מקציפים מעט את החמאה והסוכר במהירות ביננוית,
עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
3. מוסיפים הביצים, לסירוגין ותוך ערבול, וממשיכים לערבל עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
4. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין הקמח והחלב.
5. מוסיפים הווניל ומערבלים עוד 2 דקות.
6. מעבירים התערובת לתבנית, מפזרים מעל השטרוייזל ואופים ב-180 מעלות כ‭45-‬ דקות, עד
להזהבה וכשקיסם המוחדר פנימה יוצא יבש.

No Comments Yet.

Leave a comment