עוגת תפוחי עץ בכוסות אישיות

הכמות המוצגת היא לשש מנות

המרכיבים ואופן ההכנה 

לתפוחים:
4 תפוחי עץ ירוקים - חתוכים לקוביות 1X1
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
1/3 כפית קינמון
1/3 כוס צימוקים - לא חובה
1/3 כוס קשיו קלויים - קצוצים גס - לא חובה

1. לבשל כל המרכיבים, בלי הצימוקים והאגוזים, כ- 10 דקות
עד שתפוחי העץ רכים ועדיין פריכים.
3. להוסיף הצימוקים והאגוזים, לערבב ולהניח בצד.

לקרם:
1 קופסה שמנת מתוקה להקצפה
1 קופסת גבינת מסקרפונה
3 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל - תמצית מרוכזת

מקציפים את כל מרכיבי הקרם, עד לקבלת קרם יציב.

לשטרויזל:

2/3 כוס קמח תופח
3 כפות סוכר
3/4 חבילה חמאה קרה חתוכה לקוביות

1. לערבב היטב בידים את מרכיבי השטרויזל לקבלת פירורים גסים.
2. לפזר על תבנית אפיה ולאפות בתנור חם 180 מעלות
עד שמזהיב. - להיזהר שלא יישרף.

הרכבת המנה:

1. שכבה ראשונה של תפוחי העץ בטמפרטורת החדר.
2. שכבה שנייה של הקרם.
3. שכבה שלישית הפירורים ולהגיש עם כדור גלידה.

No Comments Yet.

Leave a comment