עוף עם שעועית צהובה ושעועית לבנה

מנה בלקנית טעימה ביותר, מבית היוצר של חמותי, המוגשת עם אורז.
בחרתי הפעם בקיצורי דרך ע"י שימוש בירקות קפואים.
המנה יוצאת מדהימה עם קיצורי הדרך.
במקום עוף אפשר להכניס קוביות בשר בקר, או קציצות מטוגנות.

מרכיבים:

5 בצלים לבנים גדולים מאד חתוכים לקוביות
1.5 ק"ג עוף מהנתחים שאוהבים
2 חבילות שעועית צהובה סנפרוסט - "שעועית צהובה עדינה"  (1.6 ק"ג)
3 כוסות שעועית לבנה סנפרוסט
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. בכלי שטוח שיכול להכיל את כל העוף בשכבה אחת,
לטגן הבצל בשמן עד שמזהיב ולא יותר.
2. להוסיף העוף ו"לסגור" אותו, בתהליך זה הבצל ממשיך לקבל
צבע, ואת זה אנחנו מחפשים - הבצל המטוגן "יצבע" את התבשיל בצבע חום.
זהירות שהבצל לא יישרף ויהפוך את התבשיל למר.
3. להוסיף השעועית הלבנה, הצהובה, מים, מלח ולפלפל.
4 לערבב בזהירות שהעוף לא יתפורר.
5. להביא לרתיחה, להנמיך האש למינימום ולבשל כשעה וחצי.
6. מעת לעת לערבב ולבדוק שיש נוזלים, כדי שהתבשיל לא יישרף.

No Comments Yet.

Leave a comment