עוף שלם צלוי בתנור

מרכיבים:

עוף שלם במשקל קילו ורבע עד קילו וחצי
1/4 כוס שמן זית
1 כף גדושה של פפריקה אדומה
1 כף תבלין גריל עוף
3 שיני שום כתושות
2 כף דבש או סילאן
פלפל ומלח – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל- 220 מעלות.
2.לקערה קטנה מוסיפים את כל מרכיבי המתכון - השמן, התבלינים והשום. מוסיפים מלח ופלפל לפי
הטעם. מערבבים היטב ומניחים בצד.
3.שוטפים את העוף היטב - גם מבפנים וגם מבחוץ. מנגבים בנייר סופג. משפשפים את חלקי העוף הפנימיים והחיצוניים במלח ופלפל שחור.
4.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את העוף במרכז התבנית. שופכים 3/4 מתערובת התבלינים על חלקו העליון של העוף ומורחים באופן אחיד. הופכים את העוף ושופכים את רבע הכמות שנשארה על חלקו התחתון של העוף, שימו לב - מומלץ לנסות להגיע עם תערובת התבלינים גם לחלקי העוף הפנימיים.
5.מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור (במצב טורבו) למשך שעה וחצי.
6.מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל למשך כ- 7 דקות, תלוי ברמת הצלייה שאוהבים. בשלב הזה נשארים ליד התנור ושומרים שהעוף לא יישרף.
7.מוציאים את העוף מהתנור, מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment