פאי תפוחי אדמה עם פטריות

מרכיבים:
5 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה – מבושלים בקליפתם עם עלי המרווה
30 גרם חמאה
1/4 כוס חלב
6 עלי מרווה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כ- 200 גרם פטריות מסוגים שונים – קצוצות גס
3 כפות שמן זית
1/4 כוס יין לבן
2 בצלים – קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. לקלוף את תפוחי האדמה בעודם חמים, להוסיף החמאה ומלח, למעוך לפירה. להוסיף החלב ולהמשיך לערבב עד שמתקבל פירה חלק.
2. לטגן בשמן הבצל עד שמזהיב, להוסיף הפטריות, היין, מלח ופלפל ולבשל עד שהפטריות מתכווצות והיין מתאדה – להניח בצד עד לצינון.
3. משמנים כלי חסין אש, מניחים חצי מהפירה, מעל הפטריות ושוב לכסות עם יתרת הפירה, להחליק יפה ולקשט עם מזלג.
4. לחמם תנור ל- 180 מעלות, לאפות את הפאי כחצי שעה, עד שמזהיב.

No Comments Yet.

Leave a comment