פילה עוף ברוטב חמוץ, מתוק וחריף

 

מרכיבים:

1/2 ק"ג פילה עוף

3 כפות שמן קנולה

1 בצל – קצוץ

2 שיני שום – כתושות

פלפל צי'לי אדום – פרוס לטבעות, הכמות לפי טעמכם ולא חובה

2 כפות  סילן או דבש

2 כפות רוטב סויה

1 כף מיץ לימון

2 כפות רוטב צ'ילי

1 כף פפריקה מתוקה

פלפל שחור – לפי הטעם

מלח – לפי הטעם, להזהר עם כמות המלח, כי רוטב הסויה מלוח.

חופן שומשום – מטוגן קלות, בלי שמן.

אופן ההכנה

  1. לטגן הבצל עם השמן, עד שנעשה שקוף-זהוב.
  2. להוסיף השום ולערבב.
  3. להוסיף את פלפל הצ'ילי האדום.
  4. להכין בכלי קטן רוטב – סילן, סויה, מיץ לימון ורוטב צ'ילי – לערבב היטב.
  5. להוסיף את פילה העוף ולערבב היטב עם הבצל, שום והפלפל החריף.
  6. לשפוך מעל הרוטב, לערבב היטב, לתבל בפפריקה, מלח ופלפל שחור, ולהמשיך לבשל כ- 15 דקות.
  7. לפזר מעל השומשום ולהגיש חם עם אורז.

No Comments Yet.

Leave a comment