פסטה עם וודקה ופטריות

מרכיבים:
500 גרם פסטה מקרוני - פסטה חלולה ועבה
 1                       סלסלת פטריות פרוסות
200 גרם עגבניות שרי
4 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור - גרוס גס
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס וודקה
בזיליקום טרי - 5 גבעולים - העלים בלבד קצוצים גס
פרמזן - הכמות לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב - "הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא להיפך".

לסיר מכניסים השמן והפטריות ומטגנים קצת, מוסיפים השום ומאדים מעט, מוסיפים העגבניות, מלח, פלפל ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך.
מוסיפים השמנת המתוקה והוודקה וממשיכים לבשל עד לכדי צמצום הנוזלים לחצי ומסירים מהאש.

במקביל, בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח ומבשלים הפסטה לפי הוראות היצרן.

כשהפסטה מוכנה, מסננים ומעבירים מיד לרוטב, מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב, מוסיפים הבזיליקום ומגישים.

אם הרוטב סמיך מידי, להוסיף מעט מהמים בהם בושלה הפסטה

No Comments Yet.

Leave a comment