פסטה עם אנשובי, עגבניות וזיתים – אפשר גם טבעוני

בקיצור, פסטה אלה פוטנסקה.
ניסיתי לבדוק את מקור השם "פוטנסקה" (פוטנה-זונה), מצאתי הרבה סיפורים ובחרתי לספר את זה שאהבתי, על בית הזונות האיטלקי בנפולי במאה ה-16, שהזונות בו הכינו לעצמן את מזונן, וזה כמובן הפסטה, כשהרוטב היה מורכב מכל מה שהיה במזווה.
הכל היה צריך להיות מהיר, אבל גם טעים.

מרכיבים:

500 גרם ספגטי - לבשל עפ"י הוראות היצרן

לרוטב

1/3 כוס שמן זית
1 בצל - גדול וקצוץ דק.
5 שיני שום - קצוץ דק.
50 גרם אנשובי משומר - קופסא אחת, לסנן השמן ולקצוץ. לטבעונית צלפים במקום אנשובי.
1 פלפל צ'ילי- קצוץ דק.
20 זיתים שחורים - רצוי מסוג קלמטה, מגולענים.
4 כפות צלפים - לרוטב - מסוננים וקצוצים.
400 גרם שימורי עגבניה תמר מרוסקות - קופסה
100 גרם רסק עגבניות - לרוטב
מלח ים במידת הצורך. יש להזהר במלח, ברוטב יש אנשובי וצלפים שהם מלוחים.
פלפל שחור לפי הטעם
4 עלי מרווה

להגשה
1/2 כוס פרמזן - מגורר
1 כוס/ות פטרוזיליה - קצוצה
אופן ההכנה:
1. מתחילים בבישול הספגטי.
לרוטב:
1. מכניסים את השמן למחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2. מוסיפים את השום, האנשובי, הצ'ילי, רסק עגבניות ושימורי עגבניות תמר, צלפים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הזיתים והמרווה, מתבלים (שוב-בזהירות עם המלח) ומבשלים על להבה נמוכה כ- 10 דקות עד שחצי מהנוזלים נעלמים.

מסננים את הפסטה, מעבירים לרוטב מערבבים ואם חסרים נוזלים מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה, ומגישים מיד עם יין.

להגשה - לפזר מעל פרמזן ופטרוזיליה.

לצמחונים וטבעונים - להסיר את האנשובי

No Comments Yet.

Leave a comment