פשטידת תרד/ברוקולי

את הפשטידה הזו אכלתי אצל חברתי ריבה – יאמי....יאמי

מרכיבים:

1 חבילה בצק עלים – על בסיס חמאה
1 חבילה תרד קפוא סנפרוסט – מופשר, סחוט וקצוץ דק, או ברוקולי קצוץ דק
150 גרם גבינה בולגרית – מפוררת – אני אוהבת של היצרן פנחס 5%
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
50 גרם פרמזן מגורר
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
25 גרם חמאה – מומסת
שומשום לפיזור מעל המאפה
יוגורט או שמנת חמוצה - להגשה
תבנית אפייה עגולה 26

אופן ההכנה:

1.לערבב היטב לתערובת אחידה, תרד/ברוקולי, גבינה בולגרית, ביצים, קמח, פרמזן, חמאה, מלח ופלפל.
2. לפתוח 2 עלים מבצק העלים, גדולים בס"מ מקוטר תבנית האפייה.
3. לשמן תבנית אפיה, להכניס את הבצק שיכסה את השוליים, להכניס תערובת התרד ולכסות בעלה השני.
4. לפזר מעל השומשום.
5. לאפות בתנור שחומם ל- 180 מעלות, כחצי שעה, ועד שהמאפה מזהיב.
6. להגיש חם עם שמנת או יוגורט.

No Comments Yet.

Leave a comment