צ’יפס פריך אמיתי

ואיך באמת מכינים צ'יפס אמיתי ופריך ולא סמרטוטי ?
צריך להצטייד בסבלנות ומד-חום לבישול, ווואו אז יש קריאות שמחה והתפעלות מהסועדים.
הצ'יפס של סדריק שמוגש מידי שנה ב- BBQ על גג בתו.

המרכיבים:

6 תפוחי אדמה אדומים מסוג דזירה - חתוכים לצ'יפס עבים
שמן קנולה לטיגון עמוק
מלח ים אטלנטי גס לזרייה מעל הצ'יפס המוכנים
1 ליטר מי קרח - להסרת העמילן שבתפוחי האדמה

אופן ההכנה:

1. להכין את תפוחי האדמה לצ'פס.
2. לשטוף היטב במים מספר פעמים להסרת העמילן שבתפוחי האדמה.
3. להשרות הצ'יפס במיי קרח לשעה.
4. לחמם השמן לטמפרטורה של 90 מעלות ולטגן הצ'יפס, במנות קטנות עד שמזהיב קלות - טיגון ראשון.
5. לחמם השמן לטמפרטורה של 150 מעלות ולהמשיך לטגן עד לקבלת צבע חום בהיר וצ'יפס רך בפנים וקריספי בחוץ.
6. לזרות המלח ולהגיש.

No Comments Yet.

Leave a comment