קנלוני עם בשר ברוטב עגבניות

מרכיבים:

פסטה צינורות לקנלוני - לא צריך לבשל

למילוי
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות דק
4 ענפי סלרי - בלי עלים, קצוצים לקוביות קטנות
2 גזרים - קצוצים לקוביות קטנטת
300 גרם - בשר טחון, טחון פעמיים
2 כפות רסק עגבניות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום או מים
המילוי צריך להיות עדין כדי שאפשר יהיה להעבירו דרך צנטר עם ראש גדול.
לרוטב עגבניות
2 קופסאות פולפה - עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קורט סוכר
1 כוס מים
2 שיני שום - כתושות
6 עלי בזיליקום - קצוצים
100 גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

המילוי
1. לטגן בשמן הבצל, השום, הסלרי, הגזר עד לשקיפות, להוסיף הבשר ולהמשיך לטגן
עד שהבשר משנה צבעו.
2. להוסיף הרסק, יין, מלח ופלפל שחור ולבשל עוד מספר דקות.
3. להסיר מהאש ולצנן.

הרוטב
להכניס לסיר הפולפה, רסק עגבניות, שום, מלח, פלפל שחור, סוכר, בזיליקום ומים
ולבשל 10 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב.
הרוטב לא צריך להיות מימי וגם לא סמיך מידי, הוא בעצם מבשל את הפסטה ומרכך אותה.

הרכבת המנה
1. לשפוך לתבנית אפיה 1/3 מהרוטב.
2. למלא צינורות הקנלוני בבשר, עם צנטר, או עם כפית משני צידי צינור הקנלוני, ובזהירות שלא ישבר.
3. להניח הקנלוני, מסודר בתבנית ולשפוך מעל 1/3 נוסף מהרוטב.
4. להניח עוד שכבה של קנלוני ולכסות ברוטב.
5. לפזר מעל הגבינות.
6. להכניס לתנור בטמפרטורה של 190 מעלות ולאפות כ- 40 דקות.

No Comments Yet.

Leave a comment