קציצות בשר עם חצילים ברוטב עגבניות

קציצות בשר אחרות, כשתערובת הבשר מכילה חצילים קלויים.
הקציצות יוצאות רכות, אווריריות ועם תוספת של טעם מעושן.

מרכיבים:

לקציצות
1/2 קילו בשר טחון
2 חצילים - קלויים ומנוקים
1 ביצה - טרופה
3 כפות פירורי לחם - אם התערובת רכה מידי, להוסיף עוד פירורי לחם כדי שאפשר יהיה להכין את הקציצות
1 תפוח אדמה - מגורר - סחוט מהנוזלים
1 בצל - קצוץ דק מאד
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם

לרוטב
1 בצל - קצוץ דק
2 שיני - שום כתושות
350 גרם עגבניות מרוסקות - אני משתמשת בחצי בקבוק פסאטה איטלקית
3 כפות - רסק עגבניות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קורט סוכר
2 גבעולי בזיליקום - עלים בלבד
3 כפות שמן זית

שמן לטיגון הקציצות

אופן ההכנה:

הקציצות
1. לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות.
2. ליצור קציצות קטנות.
3. לטגן הקציצות בשמן זית.

הרוטב
1. לטגן הבצל בשמן זית, להוסיף השום ולטגן עוד 3 דקות.
2. להוסיף העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר ובזיליקום.
3. לבשל כרבע שעה על להבה נמוכה.
4. לסדר הקציצות ברוטב בשכבה אחת ולבשל על להבה נמוכה כ- 30 דקות.

לקשט המנה בעלי בזיליקום.

להגיש עם אורז.

No Comments Yet.

Leave a comment