קציצות טבעוניות ברוטב טוסקני

מרכיבים:

לקציצות:

1 בצל - קצוץ גס

250 גרם פטריות שמפיניון, או פורטובלו, או מעורב - קצוצות דק

1 שן שום - כתוש

3/4 כוס בורגול - מושרה במים פושרים כחצי שעה - להשתמש לקציצות ב- 1.5 כוסות.

1/2 כוס  פירורי לחם

1/4 כוס קמח

1/4 כוס טחינה גולמית

100 גרם צנוברים קצוצים

שמן זית לטיגון הקציצות

מלח - לפי הטעם

פלפל שחור - לפי הטעם

בזיליקום - לקישוט המנה

לרוטב:

3 כפות שמן זית

4 ענפים של סלרי אמריקאי - קצוץ לקוביות

1 בצל גדול קצוץ דק

2 גזרים - קצוצים לקוביות

2 שיני שום - כתושות

2 ענף אורגנו

4 ענפי תימין

4 עלי מרווה

פולפה/פסטה עגבניות - בקבוק של 700 גרם

1 כף רסק עגבניות

1.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

הקציצות:

  1. לטגן הבצל עד להזהבה, להוסיף הפטריות ולהמשיך לטגן עד כ- 5 דקות.
  2. להעביר התערובת, בלי הנוזלים למאבד מזון, ולהוסיף את כל מרכיבי הקציצות. מאבדים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. להכין הקציצות, בידיים רטובות.
  4. להכניס  למקרר ללילה, כדי שלא יתפוררו בעת הבישול.
  5. לטגן בשמן זית.

הרוטב:

  1. לחמם שמן זית, לטגן בו מספר דקות את האורגנו, התימין והמרווה, כדי לקבל שמן ריחני לרוטב.
  2. להוציא את צמחי התבלין מהשמן.
  3. להוסיף לשמן הבצל ולטגן עד שנעשה מעט זהוב.
  4. להוסיף השום, הסלרי, הגזר ולטגן מספר דקות.
  5. להוסיף רסק העגבניות והפולפה/פסטה עגבניות.
  6. להוסיף המים.
  7. להביא לרתיחה, להוריד את הלהבה למינימום ולבשל כחצי שעה עד שהירקות רכים, תוך ערבוב מידי פעם. במידת הצורך, אם הרוטב סמיך מידי, להוסיף עוד מים.

לטגן הקציצות בשמן זית.

לסדר הקציצות ברוטב, ולבשל עוד כרבע שעה דקות.

להעביר לצלחת הגשה ולקשט בבזיליקום.

מומלץ להגיש עם פסטה.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment