קציצות כרישה עם בשר – פרסה

את הקציצות האלה נהוג לאכול בערב ראש השנה ובפסח אצל יוצאי מדינות הבלקן.
מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה.

מרכיבים:

2 קילו כרשה - נטו לאחר ניכוי, החלק הלבן בלבד
1/2 קילו בשר בקר טחון - היחס בין הבשר לירק 1:4
5-6 כפות שיבולת שועל (קוואקר) - במקום פירורי לחם ובפסח קמח מצה
2 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
שמן זית לטיגון
1 יוגורט להגשה - מומלץ יוגורט בופאלו 5% שומן
אופן ההכנה:

1. מנקים היטב את הכרשה משאריות חול ומשתמשים בחלק הלבן בלבד.
2. חותכים לפרוסות גסות ומבשלים במי מלח רבע שעה.
3. מוציאים הכרשה מהמים ומנקזים הנוזלים כשעה במסננת.
4. מכניסים הכרשה למעבד מזון ומעבדים בפולסים לקבלת תערובת גסה.
5. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים (להוציא השמן והיוגורט)
ללוש בידיים עד אשר מתקבלת תערובת אחידה שניתן ליצור ממנה קציצות.
6. יוצרים קציצות פחוסות ומטגנים.

מומלץ להגיש עם יוגורט, לשומרי הכשרות לוותר.

בתיאבון

No Comments Yet.

Leave a comment