פסטה בולונז

מרכיבים:

1 ק"ג בשר טחון

3 בצלים גדולים - פרוסים לקובניות

6 ענפי סלרי אמריקאי - קצוצים לקוביות

4 גזרים - קצוצים לקוביות

4 שיני שום - קצוצות דק

2 ענפי בזיליקום

2 ענפי מרווה

5 ענפי תימין

3 ענפי אורגנו

שמן זית לטיגון

בקבוק פסאטה של חברת מוטי (מחית עגבניות) - או 5 עגבניות גדולות מרוסקות - 700 גרם

100 גרם רסק עגבניות

1 כוס מים

מלח - לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

קמצוץ סוכר

פרמזן - לקישוט המנה

 

אופן ההכנה:

  1. לסיר שטוח (סוטאז') להכניס השמן לטגן בו את כל צמחי התבלין, השמן הופך לארומטי מאד, ואז לסלק את צמחי התבלין.
  2.  להוסיף לסיר את הבשר, לפורר אותו ולטגן אותו עד שמשנה צבעו.
  3. להוציא הבשר מהסיר.
  4. להוסיף שמן זית, להוסיף הבצל ולטגן עד שנעשה שקוף. להוסיף השום לעוד 3 דקות ואז את הגזר והסלרי.
  5. לבשל כ-10 דקות, להכניס הבשר ולבשל עוד כ- 10 דקות.
  6. להוסיף הפסאטה, המים ורסק העגבניות -לערבב היטב.
  7. לתבל במלח, פלפל וסוכר, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה מאד, כדי לאדות הרוטב.
  8. לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי - בבישול אטי.
  9. לטעום ולתקן טעמים.
  10. להגיש עם פסטה.
  11. להגיש עם פרמזן.

No Comments Yet.

Leave a comment