שוקי עוף בתנור עם קריצה אסיאתית

 

"ולמאחרים בנשף" - מתכון מהיר מאד לפסח, שמשך ההכנה שלו עשר דקות ואז התנור עובד במקומנו.
מתקבלת מנה "ללקק את האצבעות".

מרכיבים:

3 קילו שוקיים עוף

לרוטב
1/3 ליטר רוטב סויה
1/2 כוס רוטב טריאקי
1/2 כוס רוטב צ'ילי
1.5 כוס רוטב חמוץ מתוק
1/2 כפית תבלין צ'ילי חריף
1 ריבת תפוזים - צנצנת קטנה
3/4 כוס סוכר חום
4 כפות פפריקה מתוקה - לצבע
אופן ההכנה:

1. לחמם תנור אפיה ל- 180 מעלות.
2. לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב.
3. להניח את השוקיים בתבנית אפיה בשכבה אחת.
4. לפזר מעל את הרוטב.
5. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כשעה.
6. להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד אשר הרוטב מצטמצם מאד והשוקיים רכים מאד ומקבלים צבע חום עז.
יש לבדוק שלא נשרף כי כל תנור מתנהג אחרת, וברוטב יש הרבה סוכרים.

No Comments Yet.

Leave a comment