KFC – עוף מטוגן, לא כשר

המרכיבים:

6  - כרעיים

1 ליטר ריוויון

1/2 כפית אבקת צ'ילי

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף אבקת שום

1/2 כפית אורגנו

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 כוס קמח

בקבוק שמן קנולה או אחר - לא שמן זית

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל התבלינים ביחד, כולל מלח ופלפל שחור.
  2. מוסיפים הריווין, מערבבים היטב ומכניסים הבשר למישרה. מערבבים היטב שכל העוף יהיה מכוסה.
  3. מכניסים למקרר לכל הלילה - הריוויון מתחיל את תהליך ריכוך הבשר.
  4. טובלים העוף, היטב בקמח ומשאירים 5 דקות, ואז טובלים פעם שניה. העוף צריך להיות מכוסה היטב בקמח מכל צדדיו - זה מה שייתן לו בסוף את הפריכות שאנחנו מחפשים.
  5. מחממים את השמן ל- 175 מעלות ומטגנים את העוף כרבע שעה בקבוצות קטנות שהשמן לא יתקרר.
  6. אחרי רבע שעה, הופכים לצד השני לעוד כ- 15 שעה, להזהר שלא ישרף. אני נוהגת לבדוק שהעוף עשוי בפנים ואינו נא. אסור לאכול עוף נא בגלל החיידקים.
  7. להוציא העוף מהשמן על מגבות נייר ולהגיש עם צי'פס ומתבלים
  8. הערה: אם אין מדחום, להכניס ידית של כף עץ לשמן החם, אם יש בועות, השמן מוכן. לשמן אסור לרתוח.

 

No Comments Yet.

Leave a comment