המרכיבים:
6 - כרעיים
1 ליטר ריוויון
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת שום
1/2 כפית אורגנו
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כוס קמח
בקבוק שמן קנולה או אחר - לא שמן זית
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל התבלינים ביחד, כולל מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים הריווין, מערבבים היטב ומכניסים הבשר למישרה. מערבבים היטב שכל העוף יהיה מכוסה.
- מכניסים למקרר לכל הלילה - הריוויון מתחיל את תהליך ריכוך הבשר.
- טובלים העוף, היטב בקמח ומשאירים 5 דקות, ואז טובלים פעם שניה. העוף צריך להיות מכוסה היטב בקמח מכל צדדיו - זה מה שייתן לו בסוף את הפריכות שאנחנו מחפשים.
- מחממים את השמן ל- 175 מעלות ומטגנים את העוף כרבע שעה בקבוצות קטנות שהשמן לא יתקרר.
- אחרי רבע שעה, הופכים לצד השני לעוד כ- 15 שעה, להזהר שלא ישרף. אני נוהגת לבדוק שהעוף עשוי בפנים ואינו נא. אסור לאכול עוף נא בגלל החיידקים.
- להוציא העוף מהשמן על מגבות נייר ולהגיש עם צי'פס ומתבלים
- הערה: אם אין מדחום, להכניס ידית של כף עץ לשמן החם, אם יש בועות, השמן מוכן. לשמן אסור לרתוח.