וכשנשאר אורז משבת, ביום ראשון מכינים "נישנוש" של קציצות אורז
מרכיבים:
1 כוס אורז מבושל
2 כפות שמן זית – לטיגון הבצל
1 בצל קטן – קצוץ ומטוגן עד להזהבה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת/פרמזן
2 כפות רסק עגבניות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
3/4 כוס פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון הקציצות
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב את כל...
קרא עוד
>
אורז מטוגן עם ירקות וביצים
מרכיבים:
2 כוסות אורז - בסמטי מבושל ומקורר
2 גזרים - חתוכים לקוביות קטנות מאד
3/4 כוס אפונה - סנפרוסט
1 בצל קטן סגול - קצוץ דק מאד
2 שיני שום - כתושות דק
1/3 כוס שמן - קנולה
2 ביצים - מטוגנות לחביתה מבולבלת
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור- לפי הטעם
אופן הכנה:
1. למחבת להכניס את השמן, בצל, שום וגזר ולטגן עד שהבצל...
קרא עוד
>
פלפל ממולא – אפשר גם טבעוני
פלפל ממולא מבית אמא ז"ל הפולניה.
המרכיבים:
10 פלפלים - בצבעים שונים
350 גרם - בשר טחון - לטבעונים, מוותרים על הבשר ומחליפים בסייטן
1.75 כוסות אורז בסמטי
1/4 כוס שמן קנולה
1 בצל גדול - קצוץ ומטוגן בשמן
100 גרם - רסק עגבניות
1 בקבוק רוטב עגבניות פולפה או פאסטה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - הטעם
קורט סוכר
מים
אופן ההכנה:
1. להכין הפלפלים למילוי ע"י...
קרא עוד
>
עוף ממולא באורז עם זעפרן
מרכיבים:
1 עוף שלם - לבקש מהקצב להוציא העצמות - לתבל במלח ופלפל שחור
200 גרם כבד עוף - מנוקה מגידים וכלי דם וחתוך לקוביות קטנות
1.5 כוסות אורז בסמטי - מבושל עם מלח, פלפל שחור וזעפרן
1 בצל - קצוץ ומטוגן
3 שיני שום כתושות
100 גרם צנוברים - קלויים במחבת בלי שומן
1/4 כוס שמן זית - לטיגון הבצל והשום
12 שערות...
קרא עוד