מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה
המרכיבים:
בצק עלים, או פילאס
2 חצילים - קלויים על האש או הגריל, קלופים ומעוכים
150 גרם גבינה בולגרית - אני מעדיפה של המאירי מצפת, או פנחס
1 תפוחי אדמה - מבושל ומעוך ולפירה
1 ביצה - טרופה עם כפית מים
מלח - להזהר בכמות המלח, הגבינה מלוחה
שומשום - לקישוט, לא חובה
אופן ההכנה:
1. לפורר הגבינה, מיובשת...
קרא עוד
>
בורקס תרד
מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה
המרכיבים:
בצק עלים, או פילאס
800 גרם תרד טרי - שטוף ומיובש היטב
1 קוביה גבינה בולגרית - אני מעדיפה של המאירי מצפת, או פנחס
1 תפוח אדמה - מבושל ומעוך לפירה
1 ביצה - טרופה עם כפית מים
שומשום - לקישוט, לא חובה
1 כף שמן
מלח - לפי הטעם - להזהר עם כמות המלח, הגבינה מלוחה
פלפל...
קרא עוד
>
שבלולי בורקס בשר ניתן להסב אותו בקלות למעדן טבעוני.
מנה זו היא מבית היוצר של חמותי היווניה.
המרכיבים:
בצק עלים, או פילאס
1/2 ק"ג בשר בקר - טחון - לצימחונים להחליף הבשר לטחון והצומח, או סייטן
1 בצל - קצוץ לקוביות קטנות מאד
1 תפוח אדמה גדול - מעוך לפירה
1 חציל - שרוף ומעוך
3 כפות שמן
מלח לפי הטעם
פלפל שחור שלפי הטעם
1 חלמון ביצה
שומשום - לקישוט, לא חובה
אופן ההכנה:
1. לטגן...
קרא עוד
>
בורקס גבינה
מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה.
המרכיבים:
בצק עלים מרודד, או בצק פילאס
2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפתם
1 קוביה גבינה מלוחה ומנוקזת היטב מהמים - אני מעדיפה גבינת המאירי, או פנחס
2 ביצה טרופה
1 חלמון ביצה
שומשום - לא חובה
אופן ההכנה:
לתערובת הגבינה
1. לקלוף ולמעוך היטב את תפוחי האדמה לפירה.
2. עם מזלג לפורר היטב את הגבינה.
3. לערבב את הגבינה עם...
קרא עוד