את הלחם ההודי הזה ראיתי בתוכנית טלוויזיה של ג'יימי אוליבר. רשמתי את המתכון כדי לשתף עם קוראי. אין זה מתכון שלי.
מרכיבים:
300 גרם קמח מלא
300 גרם קמח לבן ללחם
1/2 כפית מלח ים
2 כפות שמן זית
11/2 כוסות חלב
100 גרם חמאה מומסת
שמן זית לטיגון הפאראתה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים, בלי החמאה, ולשים לבצק חלק.
2. מכסים ומניחים בצד...
סקונס הן לחמניות אנגליות.
אני אכלתי אותן לפני שנים רבות בלונדון, עם חברתי האנגליה רותי, בתוספת חמאה וקונפיטורה.
אין טירחה רבה בהכנתן, אבל התוצאה - ס ו ף .
מרכיבים:
2 כוסות קמח מנופה
1 כף אבקת אפיה
1 כף גדושה סוכר
1/2 כפית מלח
1 שמנת לבישול - 15% שומן מספיק
1/4 כוס חלב
אופן ההכנה:
1. מערבבים הקמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח.
2. מוסיפים השמנת...
אני מאד אוהבת לחם, אבל לא אוהבת את עבודת השמרים וההתפחה.
לחם הדמפר האוסטרלי, הוא אחד הלחמים שדורש מאמץ מינימאלי עם תוצאה אופטמלית.
המרכיבים:
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית סוכר
50 גרם חמאה - ממומסת
1 כוס בירה לבנה - בבירה יש שמרים
אופן ההכנה:
1. במיקסר לערבב את החומרים היבשים, להוסיף בהדרגה את החמאה והבירה וללוש לקבלת בצק אחיד.
2....
לחם מהיר ללא שמרים וללא התפחה.
המרכיבים:
350 גרם קמח מלא
150 גרם קמח לבן
1/2 כף מלח
1/2 כף אבקת סודה לשתיה
30 גרם שמן
1 כוס ריוויון או יוגורט
1/2 כוס מים קרים
1/4 כוס קמח תירס - לפיזור מעל כיכר הלחם
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים הרטובים במקסר עם וו לישה.
2. לערבב החומרים היבשים ולהוסיף לחומרים הרטובים.
3. לערבל במקסר עד שנוצר כדור בצק.
4....