את הלחם ההודי הזה ראיתי בתוכנית טלוויזיה של ג'יימי אוליבר. רשמתי את המתכון כדי לשתף עם קוראי. אין זה מתכון שלי.
מרכיבים:
300 גרם קמח מלא
300 גרם קמח לבן ללחם
1/2 כפית מלח ים
2 כפות שמן זית
11/2 כוסות חלב
100 גרם חמאה מומסת
שמן זית לטיגון הפאראתה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים, בלי החמאה, ולשים לבצק חלק.
2. מכסים ומניחים בצד...
קרא עוד
>
סקונס אנגליות
סקונס הן לחמניות אנגליות.
אני אכלתי אותן לפני שנים רבות בלונדון, עם חברתי האנגליה רותי, בתוספת חמאה וקונפיטורה.
אין טירחה רבה בהכנתן, אבל התוצאה - ס ו ף .
מרכיבים:
2 כוסות קמח מנופה
1 כף אבקת אפיה
1 כף גדושה סוכר
1/2 כפית מלח
1 שמנת לבישול - 15% שומן מספיק
1/4 כוס חלב
אופן ההכנה:
1. מערבבים הקמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח.
2. מוסיפים השמנת...
קרא עוד
>
לחם אוסטרלי בלי שמרים – דמפר ברד
אני מאד אוהבת לחם, אבל לא אוהבת את עבודת השמרים וההתפחה.
לחם הדמפר האוסטרלי, הוא אחד הלחמים שדורש מאמץ מינימאלי עם תוצאה אופטמלית.
המרכיבים:
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית סוכר
50 גרם חמאה - ממומסת
1 כוס בירה לבנה - בבירה יש שמרים
אופן ההכנה:
1. במיקסר לערבב את החומרים היבשים, להוסיף בהדרגה את החמאה והבירה וללוש לקבלת בצק אחיד.
2....
קרא עוד
>
לחם סודה אירי מהיר
לחם מהיר ללא שמרים וללא התפחה.
המרכיבים:
350 גרם קמח מלא
150 גרם קמח לבן
1/2 כף מלח
1/2 כף אבקת סודה לשתיה
30 גרם שמן
1 כוס ריוויון או יוגורט
1/2 כוס מים קרים
1/4 כוס קמח תירס - לפיזור מעל כיכר הלחם
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים הרטובים במקסר עם וו לישה.
2. לערבב החומרים היבשים ולהוסיף לחומרים הרטובים.
3. לערבל במקסר עד שנוצר כדור בצק.
4....
קרא עוד
- 1
- 2