מעדן אמיתי ושוב בלקני, מאפיין במיוחד את המטבח הבולגרי והיווני.
מנה כזאת המלווה באוזו 12 עם קרח עושה את היום לקסום.
מרכיבים:
12 יחידות פלפל שושקה - קלוי על האש וקלוף ונקי מזרעים - לא לשטוף במים
תערובת לבורקס של פסח - ראה מתכון שלי
1 כוס/ות קמח - לקימוח הפלפלים
1-3 ביצים - ביצים טרופות
שמן קנולה - לטיגון
אופן ההכנה:
לשטח כל...
קרא עוד
>
בורקס גבינה לפסח
בורקס, ביצה ומלפפונים ירקים חתוכים לאורך ומומלחים - זו ארוחת הבוקר בבתים מהמוצא הבלקני.
פסח הוא לא חריג ועל בורקס לא מוותרים
וכך הומצא המתכון, מתוך "מצוקה".
מרכיבים:
8 יחידות מצה - מושרות במים לדקות ספורות ומחולקות לשלישים, עם קוי המצה
1 גבינה בולגרית - קוביה של המאירי, פנחס,או כל גבינה שאוהבים
1-2 תפוח אדמה - מבושלים על קליפתם במי מלח
1-3...
קרא עוד
>
פטה כבד עוף
גדולת המתכון בטעמו, בקלות ובמהירות הכנתו.
מקור המתכון הוא מבית היוצר של בתי הבכורה.
לאלה מבננו שאינם אוכלים כבד אווז, הפטה הזה הוא תחליף מצויין.
מרכיבים:
1 קילו כבד עוף - נקי מגידים וקרישי דם
200 גרם חמאה - רכה
1/3 כוס ליקר קוואנטרו
מלח ים
פלפל שחור - גרוס טרי וגס
אופן ההכנה:
1. לטגן הכבד עם חבילת חמאה אחת מספר דקות, להוסיף הקוואנטרו,...
קרא עוד
>
שרימפס עם פולנטה ברוטב ורוד
מנה נפלאה שאכלתי במסעדת רוטנברג שבקיבוץ גשר.
ניסיתי לשחזרה והצלחתי.
מרכיבים:
16 יחידות שרימפס - קלוף ומנוקה - 4 שרימפס לסועד
פולנטה מטוגנת - ראה מתכון שלי לפולנטה מטוגנת
הרוטב
1/2 קופסה עגבניות מרוסקות משומרות
שמנת לבישול
2 ענפי בזיליקום - להוציא בתום הבישול
3 ענפי תימין - להוציא בתום הבישול
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
3 שיני שום - כתושות
1/4 כוס שמן זית
אופן...
קרא עוד