אצלנו בבית אף פעם לא זרקו שאריות פירה.
אמא ז"ל היתה ממחזרת הפירה ומכינה חרמזלך, סוג של לביבות,
שהתאימו לכל השנה, ובפרט לפסח.
המרכיבים:
2 כוסות פירה תפוחי אדמה - שאריות
2 ביצים טרופות
3 כפות קמח, או קמח מצה בפסח
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
שמן קנולה - לטיגון
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל המרכיבים.
לטגן בשמן ולהנות....
את הקציצות האלה נהוג לאכול בערב ראש השנה ובפסח אצל יוצאי מדינות הבלקן.
מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה.
מרכיבים:
2 קילו כרשה - נטו לאחר ניכוי, החלק הלבן בלבד
1/2 קילו בשר בקר טחון - היחס בין הבשר לירק 1:4
5-6 כפות שיבולת שועל (קוואקר) - במקום פירורי לחם ובפסח קמח מצה
2 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס...