המתכון של אמא ז"ל. מרכיבים:
1 ק"ג דג קרפיון - טחון פעמיים בלי העור והעצמות, ולבקש ממוכר הדגים לחצות את הראש לשניים ולקחת...
>
חרמזלך – לביבות מפירה תפוחי אדמה
אצלנו בבית אף פעם לא זרקו שאריות פירה.
אמא ז"ל היתה ממחזרת הפירה ומכינה חרמזלך, סוג של לביבות,
שהתאימו לכל השנה, ובפרט לפסח.
המרכיבים:
2 כוסות פירה תפוחי אדמה - שאריות
2 ביצים טרופות
3 כפות קמח, או קמח מצה בפסח
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
שמן קנולה - לטיגון
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל המרכיבים.
לטגן בשמן ולהנות....
קרא עוד
>
קציצות כרישה עם בשר – פרסה
את הקציצות האלה נהוג לאכול בערב ראש השנה ובפסח אצל יוצאי מדינות הבלקן.
מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה.
מרכיבים:
2 קילו כרשה - נטו לאחר ניכוי, החלק הלבן בלבד
1/2 קילו בשר בקר טחון - היחס בין הבשר לירק 1:4
5-6 כפות שיבולת שועל (קוואקר) - במקום פירורי לחם ובפסח קמח מצה
2 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס...
קרא עוד
>
שוקי עוף בתנור עם קריצה אסיאתית
"ולמאחרים בנשף" - מתכון מהיר מאד לפסח, שמשך ההכנה שלו עשר דקות ואז התנור עובד במקומנו.
מתקבלת מנה "ללקק את האצבעות".
מרכיבים:
3 קילו שוקיים עוף
לרוטב
1/3 ליטר רוטב סויה
1/2 כוס רוטב טריאקי
1/2 כוס רוטב צ'ילי
1.5 כוס רוטב חמוץ מתוק
1/2 כפית תבלין צ'ילי חריף
1 ריבת תפוזים - צנצנת קטנה
3/4 כוס סוכר חום
4 כפות פפריקה מתוקה - לצבע
אופן ההכנה:
1. לחמם...
קרא עוד