מתאים כבסיס לבישול בשר, עוף, פסטה ועוד
מרכיבים:
2 בצלים - קצוצים דק
3 גזרים - קצוצים לקוביות קטנות
4 ענפי סלרי אמריקאי – קצוצים לקוביות
4 שיני שום – קצוצות דק
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. להכניס לסיר את השמן, לחמם מעט ולהוסיף את כל הירקות.
2. לתבל במלח ופלפל.
3. לטגן עד לריכוך הירקות וקצת הזהבה....
המרכיבים
5 עצמות מוח
1/2 ראש סלרי - חתוך גס
ראש שום - חצוי לשנים
2 גזרים - חתוכים גס
1 כרישה - החלק הלבן בלבד, חתוך גס
3 עלי דפנה
2 ענפי תימין
10 גרגרים של פלפל אנגלי
1 כף סוכר חום
1 כוסות יין פורט, או מרסלה
1/2 ליטר מים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מכניסים לתבנית אפיה סלרי, שום, גזרים וכרישה ואופים עד שהכל מזהיב ורך.
2....