Portfolio Category: בישול איטלקי

>

ספגטי פירות ים

מתכון נפלא של שף שלום שטרית, לאוהבי פירות ים. המרכיבים: 1/2 ק"ג מולים 300 גרם שרימפס מנוקים 1 קופסה פולפה – עגבניות חתוכות דק מאיטליה (אפשר במקום 450 גרם עגבניות טריות חתוכות) 1/3 כוס שמן זית 1 כוס יין לבן 1 כוס מים 3 שיני שום קצוצות מלח – לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם פלפל שאטה – לפי הטעם, לא חובה מעט עלי תימין ובזיליקום...
קרא עוד
>

אודורי – רוטב בסיסי לבישול טוסקני

מתאים כבסיס לבישול בשר, עוף, פסטה ועוד מרכיבים: 2 בצלים - קצוצים דק 3 גזרים - קצוצים לקוביות קטנות 4 ענפי סלרי אמריקאי – קצוצים לקוביות 4 שיני שום – קצוצות דק 1/3 כוס שמן זית מלח ופלפל שחור – לפי הטעם אופן ההכנה: 1. להכניס לסיר את השמן, לחמם מעט ולהוסיף את כל הירקות. 2. לתבל במלח ופלפל. 3. לטגן עד לריכוך הירקות וקצת הזהבה....
קרא עוד
>

פסטה לימונצ’לו

מנה מעולה שאכלתי בטיול קולינארי של שף שלום שטרית לטוסקנה, והמתכון הוא באדיבותו.   המרכיבים: 500 גרם פסטה פטוציני 6 שיני שום - פרוסים דק 100 גרם חמאה 1 חבילה שמנת עמידה 38% 8 לימונים - להוציא את פלחי הלימון ולקצוץ דק ללא גרעינים מיץ לימון – לפי הצורך 120 מ"ל - לימונצ'לו מלח פלפל שחור – לפי הטעם אופן ההכנה: 1. להכניס למחבת החמאה והשום ולטגן עד...
קרא עוד
>

ריזוטו מילנז

בעבר כתבתי מתכונים לאתר של שף חיים כהן. בתחרות עוגות דבש לראש השנה, באתר, זכיתי במקום הראשון, והפרס היה לבשל עם שף חיים כהן. ריזוטו מילאנז היה המתכון שבשלנו. מרכיבים: 11/2 כוסות אורז ריזוטו מסוג ארבוריו 5 כוסות ציר עוף, ואם אין, יהיה אמנם פחות טוב, אבל אפשר גם מים עם קוביית מרק עוף 1/2 כוס יין לבן 10 חוטי זעפרן 50 גרם...
קרא עוד