Portfolio Category: בישול אשכנזי

>

גפילטע פיש


המתכון של אמא ז"ל. מרכיבים:

1 ק"ג דג קרפיון - טחון פעמיים בלי העור והעצמות, ולבקש ממוכר הדגים לחצות את הראש לשניים ולקחת...

קרא עוד
>

סלט הסלק הקלאסי

לכל אוהבי הסלק, זה לדעתי, הסלט הקל והאולטימטיבי שיש, בלי תוספות וקישוטים. פשוט סלק, והכי פשוט ומהיר בהכנה. מרכיבים: 4 סלקים מבושלים בקליפתם ומנוקים – לעצלים כמוני, אני קונה בסופר סלק מבושל בוואקום 1 כף סוכר 1/4 כוס חומץ בן יין 1/2 כוס מים אופן ההכנה: 1 לקצוץ הסלק לקוביות. 2. להוסיף את יתר המרכיבים, לערבב היטב עד שהסוכר נמס. 3. להניח בצד לכחצי שעה,...
קרא עוד
>

מרק קפושניאק (כרוב) פולני

מרק של אמא ז"ל. מרק חורפי לאוהבי החמוץ. מרכיבים: 2 קופסאות כרוב כבוש – עם הנוזלים 3 עצמות מוח 2 "מקלות" נקניק קבנוס – פרוס דק 1 גזר קצוץ לקוביות 1 בצל גדול – קצוץ לקוביות 3 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות גסות 3 כפות שמן קנולה מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם מים אופן ההכנה: 1. לטגן בשמן את הקבנוס עד שנעשים קריספיים, להוציא מהסיר. 2....
קרא עוד
>

מרק ירקות עם גריסים – טבעוני

קר ובא לי מרק, אז זה מה שיצא - יאמי, יאמי מרכיבים: 3/4 כוס גריסים 1 כוס שעועית לבנה – סנפרוסט 1 בצל גדול – קצוץ לקוביות קטנות 1/2 ראש כרוב לבן – פרוס דק 2 שיני שום כתושות 1 גזר – מגורר דק 2 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות 1 כף שמיר – קצוץ דק 3 כפות שמן זית מלח – לפי הטעם פלפל שחור –...
קרא עוד