Portfolio Category: בישול בלקני

>

מוסקה טבעונית

מרכיבים: כ- 1/2 ק"ג סייטן, או טחון מהצומח של טבעול 2 תפוחי אדמה, מבושלים "אלדנטה" ופרוסים 3 חצילים בלאדי – קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ 2 בצלים גדולים – קצוצים לקוביות קטנות 3 שיני שום קצוצות, או כתושות 1/2 בקבוק פאסטה – זה עגבניות מרוסקות, בלי חומר משמר. אפשר גם כ- 350 גרם עגבניות מגוררות טריות. 1/2 כוס מים מלח לפי הטעם פלפל שחור...
קרא עוד
>

פשטידת תרד/ברוקולי

את הפשטידה הזו אכלתי אצל חברתי ריבה – יאמי....יאמי מרכיבים: 1 חבילה בצק עלים – על בסיס חמאה 1 חבילה תרד קפוא סנפרוסט – מופשר, סחוט וקצוץ דק, או ברוקולי קצוץ דק 150 גרם גבינה בולגרית – מפוררת – אני אוהבת של היצרן פנחס 5% 2 ביצים 2 כפות קמח תופח 50 גרם פרמזן מגורר מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם 25...
קרא עוד
>

עוף עם שעועית צהובה ושעועית לבנה

מנה בלקנית טעימה ביותר, מבית היוצר של חמותי, המוגשת עם אורז. בחרתי הפעם בקיצורי דרך ע"י שימוש בירקות קפואים. המנה יוצאת מדהימה עם קיצורי הדרך. במקום עוף אפשר להכניס קוביות בשר בקר, או קציצות מטוגנות. מרכיבים: 5 בצלים לבנים גדולים מאד חתוכים לקוביות 1.5 ק"ג עוף מהנתחים שאוהבים 2 חבילות שעועית צהובה סנפרוסט - "שעועית צהובה עדינה"  (1.6 ק"ג) 3 כוסות שעועית לבנה...
קרא עוד
>

קציצות בשר ברוטב חצילים – מרנג’נס קון קיפטיקס

לאוהבי החצילים - תבשיל שהוא מעדן. זהירות - הרוטב "מבקש" הרבה לחם לבן אחיד, או חלה. מבית היוצר של חמותי היווניה. מתכון שניתן להמירו לצמחונים מרכיבים: 8 חצילים - גדולים, בלי גרעינים, קלויים וקלופים ומנוקזים מהנוזלים המרים, וקצוצים 400 גרם רסק עגבניות קורט סוכר 1/2 כוס מים - לדילול הרוטב 1 קילו בשר בקר טחון 1  בצל - מגורר לקציצות 1 תפוח אדמה - מגורר לקציצות 2 ביצים...
קרא עוד