Portfolio Category: בישול טבעוני

>

מוסקה טבעונית

מרכיבים: כ- 1/2 ק"ג סייטן, או טחון מהצומח של טבעול 2 תפוחי אדמה, מבושלים "אלדנטה" ופרוסים 3 חצילים בלאדי – קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ 2 בצלים גדולים – קצוצים לקוביות קטנות 3 שיני שום קצוצות, או כתושות 1/2 בקבוק פאסטה – זה עגבניות מרוסקות, בלי חומר משמר. אפשר גם כ- 350 גרם עגבניות מגוררות טריות. 1/2 כוס מים מלח לפי הטעם פלפל שחור...
קרא עוד
>

סלט חסה עם עשבי תיבול, צנוניות, חמוציות ועוד

סלט זה אכלתי במסעדת פסטל בתל אביב, ושחזרתי אותו. המרכיבים: ======= חסה ערבית – לנקות העלים החיצוניים ולהשתמש רק בלב החסה 6 צנוניות – פרוסות דק מאד צרור קטן של פטרוזיליה – חתוכה גס 5 עלי נענע 1/2 כוס אגוזים מסוכרים – קצוצים גס 1/2 כוס חמוציות, או צימוקים 1/2 כוס פרמז'אנו רג'יאנו – מגורר לרוטב ויניגרט: ========== 8 כפות שמן זית 4 כפות מיץ לימון 1 כפית חרדל 2...
קרא עוד
>

לזניה

מרכיבים: 1 בצל גדול – קצוץ 1 גזר גדול – קצוץ לקוביות 2 ענפי סלרי אמריקאי – קצוצים 2 שיני שום – כתושות 350 גרם סייטן- טחון בטעם בולונז ענף קטן של אורגנו – האורגנו מאד דומיננטי ענף קטן של רוזמרין 1/4 כוס שמן פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם מלח ים – לפי הטעם 1 קופסא עגבניות מרוסקות, פאסטה, או פולפה 3/4 קופסא מים הבשמל: -...
קרא עוד
>

גזר גמדי עם מיץ תפוזים צנוברים

מרכיבים: 400 גרם גזר גמדי קפוא – מופשר 1/3 כוס סוכר 50 גרם חמאה מיץ משני תפוזים קינמון – קורט פלפל שחור – לפי הטעם 50 גרם צנוברים – קלויים במחבת בלי שמן אופן ההכנה: 1. לסיר להכניס הסוכר, החמאה, מיץ התפוזים, קינמון ופלפל שחור, לערבב היטב עד להמסת הסוכר ולהביא לרתיחה. 2. להוסיף הגזר ולבשל על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים. לערבב מעת לעת...
קרא עוד