מעדן זה אכלתי ביום קפוא על אחד מהרי האלפים בשוויץ.
מרכיבים:
תפוחי אדמה גדול - מספר התפוחי אדמה, כמספר הסועדים
ביצים - כמספר הסועדים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
1. לגרר תפוחי האדמה על מגרדה גסה ולסחוט מהם היטב את כל הנוזלים.
2. לתבל במלח ופלפל שחור.
3. בשמן, לטגן מתפוחי האדמה לביבות גדולות, לדחוס עם...
המרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים - מגוררים בפומיה גסה - סחוטים מהנוזלים
3 ביצים
1/2 כוס קמח
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון הלביבות
אופן ההכנה:
לערבב היטב תפוחי אדמה, ביצים, קמח, מלח ופלפל - לא לשכוח לסחוט את תפוחי האדמה מהנוזלים.
להכין לביבות ולטגן עד שמזהיבות.
להגיש עם שמנת וקונפיטורה טובה....
הכוסמין הוא דגן מלא המכיל ויטמינים ומינרלים רבים.
הוא נחשב לדגן עתיק, עוד מתקופת הברונזה, והוא קדם לחיטה.
מרכיבים:
1 כוס כוסמין (פארו)
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן זית
2.25 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. לטגן הבצל בשמן זית.
2. להוסיף לבצל את הכוסמין והתבלינים ולהמשיך לטגן עוד כ- 2 דקות תוך...