מרכיבים:
1 ק"ג בשר טחון
3 בצלים גדולים - פרוסים לקובניות
6 ענפי סלרי אמריקאי - קצוצים לקוביות
4 גזרים - קצוצים לקוביות
4 שיני שום - קצוצות דק
2 ענפי בזיליקום
2 ענפי מרווה
5 ענפי תימין
3 ענפי אורגנו
שמן זית לטיגון
בקבוק פסאטה של חברת מוטי (מחית עגבניות) - או 5 עגבניות גדולות מרוסקות - 700 גרם
100 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
מלח -...
קרא עוד
>

קציצות טבעוניות עם עדשים כתומות ובורגול

מרכיבים:
1/2 כוס בורגול - מושרה במים כחצי שעה ומסונן
1/2 כוס עדשים כתומות - מבושלות במים ומסוננות
1 תפוח אדמה גדול - מגורר
1 בצל גדול - מגורר
2 שיני שום - כתושות
1 סלסלת פטריות שמפיניון - קצוצות במעבד מזון בפולסים, לפירורים
1/3 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס קמח אוסם
3/4 כוס פירורי לחם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית...
קרא עוד
>

מרק פטריות מוקרם – סלובני

בטיולי האחרון והמדהים, עם השף שלום שטרית, לסלובניה וקרואטייה, בשלנו ארוחה מדהימה, שהמרק היה חלק ממנה.
שף שלום שטרית - www.lpd.co.
המרכיבים:
=======
400 גרם פטריות מגוונות - פרוסות
30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
1 כוס יין לבן
4 בצלי שאלוט - קצוצים דק
1 תפוח אדמה - פרוס דק
2 שיני שום - קצוצות דק
2 ענפי תימין
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 שמנת לבישול
50...
קרא עוד
>

תפוחי אדמה קריספיים בתנור

למי שמחפש תפוחי אדמה נפלאים, מהירי הכנה, הגעתם למקום הנכון. המתכון של גיסתי אורית, תפוחי אדמה "אחרים".
המרכיבים:
=======
תפוחי אדמה קטנים של הדוד משה, רחוצים היטב בסבון ומים. לא מקלפים אותם.
1/4 כוס שמן זית
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
========
1. לבשל את תפוחי האדמה,עם הקליפה, במים מומלחים, עד למצב אל-דנטה, וכשסכין ננעצת בקלות.
2. לצנן את תפוחי...
קרא עוד

