Portfolio Category: בישול צמחוני

>

פלפלים קלויים ממולאים גבינה

מעדן אמיתי ושוב בלקני, מאפיין במיוחד את המטבח הבולגרי והיווני. מנה כזאת המלווה באוזו 12 עם קרח עושה את היום לקסום. מרכיבים: 12 יחידות פלפל שושקה - קלוי על האש וקלוף ונקי מזרעים - לא לשטוף במים תערובת לבורקס של פסח - ראה מתכון שלי 1 כוס/ות קמח - לקימוח הפלפלים 1-3 ביצים - ביצים טרופות שמן קנולה - לטיגון אופן ההכנה: לשטח כל...
קרא עוד
>

בורקס גבינה לפסח

בורקס, ביצה ומלפפונים ירקים חתוכים לאורך ומומלחים - זו ארוחת הבוקר בבתים מהמוצא הבלקני. פסח הוא לא חריג ועל בורקס לא מוותרים וכך הומצא המתכון, מתוך "מצוקה". מרכיבים: 8 יחידות מצה - מושרות במים לדקות ספורות ומחולקות לשלישים, עם קוי המצה 1 גבינה בולגרית - קוביה של המאירי, פנחס,או כל גבינה שאוהבים 1-2 תפוח אדמה - מבושלים על קליפתם במי מלח 1-3...
קרא עוד
>

פסטה אלפרדו – פטריות ושמנת

מרכיבים 300 גרם פטריות            -   קצוצות, מסוגים שונים 1 קופסה שמנת לבישול 1 בצל גדול                    -  קצוץ דק 75 גרם חמאה מלח גס                         -  לפי הטעם פלפל גרוס טרי          ...
קרא עוד
>

מאפה ברוקולי ברוטב לבן

בטיול לפיאמונטה ביולי 2015, עם השף שלום שטרית, הכנתי את המתכון הזה, של שלום.

קרא עוד