Portfolio Category: בישול צרפתי

>

מרק פטריות מוקרם

מרכיבים: 1 בצל גדול - קצוץ 2 כפות שמן קנולה 250 גרם פטריות מסוגים שונים - פרוסות 2 כפות אבקת מרק ירקות 5 כוסות מים 2 שיני שום - כתושות פלפל לבן ומלח (להיזהר בכמות המלח, יש אבקת מרק) 3/4 כוס יין לבן 1 שמנת לבישול 2 כפות קורנפלור - מעורבבות המעט מים   אופן ההכנה:
  1. לטגן הבצל עם השמן עד שנעשה שקוף.
  2. להוסיף הפטריות והשום ולהמשיך...
קרא עוד
>

“ביף” בורגיניון – תחליף בשר עם ירקות שורש מבושל ביין

הרעיון לתבשיל זה בא מהביף בורגיניון המסורתי, שהוא תבשיל איכרים מחבל בורגנדי בצרפת, והוא מכיל בשר עם ירקות שורש ומבושל ביין. התבשיל מבושל כמו הביף בורגיניון, אולם הרבה פחות שעות ועם טופו במקום בשר. מרכיבים: 1 חבילה תחליף בשר – חתוך לקוביות גסות 1/4 כוס שמן קנולה 4 גזרים – חתוכים לפרוסות גסות 1 לפת – חתוכה לקוביות גסות 1 קולרבי –...
קרא עוד
>

טורנדו רוסיני

מנה מושחתת, מפוארת ויקרה להפליא מהמטבח הצרפתי. נכון, במחיר ההכנה שלה, אפשר כבר לאכול אותה במסעדה, אבל היי - איפה הכיף להכין אותה בבית, באירוח אינטימי עם זוג חברים אחד, שבאמת, אבל באמת ראוי לכך. הכנת המנה היא מהירה מאד, אולם יש להכינה בעוד בסועדים ממתינים לה ולא להיפך. מנה זו הוכנה עבור המלחין האיטלקי ג'ואקינו רוסיני האיטלקי, שידוע...
קרא עוד
>

מרק כרובית מוקרם

מרכיבים: 1 כרובית - מחולקת לפרחים 2 תפוחי אדמה - חתוכים לקוביות קטנות 1 כרשה - החלק הלבן בלבד, פרוסה 1 בצל - קצוץ לקוביות 25 גרם חמאה 1 כף שמן זית 1 כוס יין לבן 1 שמנת לבישול אגוז מוסקט - קורט מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם ציר ירקות או מים - בערך ליטר 1 כף עירית - קצוצה דק לקישוט אופן ההכנה: 1. לסיר...
קרא עוד